logga

  • Ordförande och Informationsansvarig

Jenny Boberg                                       Bobergjenny@hotmail.com

Lagmansberga Brunnsgård 2                  070-9245350

596 91  Skänninge

 

  • Kassör
       

Helene Fogelberg                                 

Stora Visätter Batthem 2                       070-5503593

585 97  Linköping

 

  • Sekreterare

Camilla Svensson                                 camsve71@gmail.com

Rådjursstigen 3                                    073-0707882

61431  Söderköping

 

  • Utbildningsansvarig

Anna Tinnerholm                                osten.anna@telia.com 

Hållstad Fredriksberg 1                         076-0235053

614 96  Östra Ryd 

 

  • Utställningsansvarig / vice ordförande  

Linda Begqvist-Reinoso                crickoboy2@hotmail.com

Bocksätter Skogslyckan 1               072-3980649

614 92  Söderköping

 

 

  • Jaktansvarig

Gilla Freyschuss                           gillafrey@hotmail.com

Ånetorp Eketorp                           070-6376610

595 94 Mjölby

 

  • Jaktansvarig

Viveka Tjäder                              tjaderv@gmail.com  

Bodavägen 51                               070-7946515

610 20 Kimstad

 

Suppl. 1

Charlotta Lantz                          lottalantz_68@hotmail.com

Lövängsvägen 1                           070-7686303

617 71  Kimstad

 

Suppl.2

Pernilla Winell                            p.winell@hotmail.com

Bergborraregatan 8                      070-6674601

591 61  Motala

 

 

 

 

 

 

Presentationer

Jenny Boberg

 Jag heter Jenny Boberg och är 46 år. Jag bor på en liten gård utanför Skänninge tillsammans med min man och våra tre hundar. Mitt störta intresse är såklart hundar och allt vad det innebär. Jag har sedan jag var 19 år ägt en eller flera hundar och har tränat och tävlat men samtidigt haft familjen och våra två barn och vår gemensamma hobby folkrace. Hundträningen kom då i andra hand och var mest ett roligt och avkopplande sidoprojekt. För tre år sedan tog min hobby en mer målmedveten riktning. Med min foderhane Marques började mitt sinne för träning och tävling ta en ny form. Jag satte upp mål och delmål för att sedan noggrant göra en plan att jobba efter. Jag började se brister hos mig själv och förstod att det oftast hängde på mig när min hund misslyckades. Med den nya insikten bestämde jag mig för att börja jobba mer med detaljer något som jag alltid har avskytt och sett som mindre nödvändigt, en genväg kan väl aldrig skada ;-) Nu älskar jag detaljer och förstår vikten av att bygga grunden innan jag bygger taket. Ja jag vet allt detta låter så enkelt och självklart men när man väl står där känns det inte så självklart :-). Nu har vi startat på WT, B-prov och varit med på and och duvjakt. Jag har så många fina människor runt mig som hjälpt och stöttat mig i detta arbete och det är jag så tacksam för.

Min hobby har även blivit mitt arbete på sätt och vis, jag jobbar nu som hundförare på kriminalvården och som kollega har jag en malletik på 2 år. Vårt uppdrag är att söka narkotika på anstalter och häkten runt om i Sverige och det är både kul och utvecklande.

Med två flattar hemma kände jag mig glad och hedrad över att få frågan att bli ordförande för flatcoated retriever klubben i östergötland. Jag är en driven person med många tankar och ideer och jag har inga problem att styra skutan framåt men jag ser detta som ett lagarbete där allas insats är lika viktig och gör oss till ett team.  Alla medlemmar i klubben har ju minst en gemensam faktor och det är att vi älskar vår ras och våra hundar så vad kan gå fel :-)

Ser framemot ett år tillsammans med er alla även om pandemin fortfarande ställer krav på oss så får vi tänka positivt och vara lösningsfokuserade.

Camilla Svensson

Jag heter Camilla Svensson är 50 år och bor i Söderköping med min man och vår flatpojke. Vi har två utflugna barn och hos vår dotter finns en Aussie-pojke samt en Sibirisk kattflicka.  

Fyrtio timmar i veckan tillbringar jag på Glitter International där jag bland annat ansvarar för kvalitétskontroller, hjälper till med kundservice och en hel del annat. 

Jag har sysslat med flera olika sporter och ända sedan jag var liten längtat efter en egen hund. I januari 1994 kom Platon från kennel Semtegen, senare kom Remus och till slut Dante från samma kennel. För snart fyra år sedan hittade vi vår nuvarande kompis Mörkvedens I Want It All alias Balder. 

Med de första tre killarna blev det nästan enbart apporteringsträning och alla startades på prov med blandade framgångar. De två första hundarna provade jag även på kurser i viltspår med. 

Efter att Balder kom in i familjen har jag tillsammans med honom startat på ett jaktprov (än så länge) samt hittat för mig helt nya grenar som komplement, vilket vi båda tycker är jättekul. Vi har gått kurs i nosework, vi tränar agility samt cirkelträning med hund och i höstas fixades ett grönt kort för att kunna köra ”drag”.  Denna vår 2021 ska det även bli viltspårskurs för oss är tanken. Jag tycker att hundträning och föreningsliv är riktigt roligt och gör nu mitt fjärde år i styrelsen varav detta blir mitt andra år som sekreterare i sektionen. Jag hoppas att vi kommer kunna ha massor av aktiviteter att bjuda på igen vartefter och att vi ses någonstans ”där ute”.

Helene Fogelberg

Jag heter Helene Fogelberg och bor tillsammans med min familj strax söder om Linköping. Jag har haft ett mycket aktivt hundintresse sedan mitten av 90-talet då jag köpte min första hund. Det började med hovawart och brukshundklubben där jag fortsatt är aktiv som både instruktör, tävlingsledare och domare. Sedan 10 år tillbaka är jag fast i retrievervärlden och våra fantastiska flatcoats. Just nu har jag två flattar i mitt hem, Blinka som är 10 år och min nya lilla Maxxa som är 3 månader. Jag är mycket aktiv med mina hundar och tränar, tävlar (både A-, B- och C-prov) och går som apportör på fågeljakt.

/Helene

Gilla Freyschuss

Jag heter Gilla Freyschuss och är jaktansvarig i FRK/ Östgöta.

Jag bor i ett hus på landet mellan Mjölby och Skänninge.

Jag har haft Flattar sedan 1982 och föder även upp rasen under 

Prefix Trollkarlens kennel.

För nuvarande har jag 3 flattikar + en på halvfoder, samt 2 Norfolkterrier

(båda tikar).

Jag älskar att jobba med mina hundar, framförallt med apportering och 

viltspår.

Jag ser fram emot ett nytt år i styrelsen och hoppas att allt kan bli som vanligt igen, 

då vi kan träffas och umgås med våra hundar!

 

Viveka Tjäder

Hej, Viveka heter jag och jag bor med min sambo och 5 hundar, lite utanför Kimstad som ligger mellan Norrköping och Linköping. Jag jobbar som fritidspedagog på Skarphagsskolan/särskolan i Norrköping. 

Min första flat köpte jag redan 1978, han hette Storspovens Costelius men jag kallade honom för Cello. År 2005 kom min nästa flat, Flatterhaft Play Boy ”Baloo”, vi blev senare ett godkänt räddningshundekipage. Idag har vi två flattar, ”Gunde”, Gilliams Gold Father of the Gods, som är husses hund och Turid”, Gilliams Gold Kenogirl for Playboy, som är min. I hushållet finns även en Rottweiler. Turid är idag pensionär, men vi har sysslat med lite av varje så som sök och rapport, som är grenar i brukset, även lite viltspår, nosework och jakt, där vi har en 1nkl. För närvarande har jag även två labradorer som jag tränar mot start i jakten, den yngsta i nkl och en äldre i ökl, vi är även med på lite jakter under höstarna. 

Då jag från början är fostrad i brukset, så har jag inte kunnat hålla mig därifrån, så jag och labradoren Posse har startat i både sök och rapport. VillGott som min man har ”lånat” är även han tävlad i brukssöket. Jag har ett stort intresse av hundars mentalitet och var under många år ansvarig för MH (Mentalbeskrivning) och MT (Mentaltest) på Norrköpings brukshundsklubb. Jag vill att våra flattar ska fortsätta vara glada, sociala, trygga och arbetsvilliga hundar och jag vill gärna trycka lite på att man kommer iväg och gör t ex ett BPH (Beteende, Personlighet, Hund) på sin hund. Jag har suttit med i styrelsen i FRK Ög sedan 2012 och trivts väldig bra med mina tidigare styrelsekamrater men tycker att det ska bli kul med lite nya kamrater. 

Anna Tinnerholm

Jag heter Anna Tinnerholm och är 53 år. Bor i Östra Ryd med sambo och har tre vuxna barn.Jobbar till vardags på en statlig myndighet och det innebär just nu att min arbetsplats är hemma i köket. Flat har funnits i mitt liv och hem sedan mitten av 90-talet. Blev då övertalad att ta en fodertik från Birgitta Jegenberg som hade Smalltowns kennel. Och så fast jag blev! Trots att tankar funnits på att byta ras slutar det alltid med att jag vill ha flat, det finns inga härligare hundar. Bara den saken att veta att man har en hund som kan startas på jaktprov ena dagen och ställas ut nästa dag! Eller att alltid ha en kompis (eller två) som varje dag i ur och skur hängivet älskar mig och är med på allt jag vill hitta på! Ja, listan över varför det finns flat i mitt hem kan göras lång. Att vara fodervärd är en bonus för mig som tycker avelsbiten är intressant men inte har möjlighet att hålla på själv. Kan starkt rekommenderas! Just nu finns det två fodertikar från Flatterhaft här hemma. Flatterhaft Isterband, vi kallar henne Ester, med dottern Flatterhaft Spice Up The Music, Mynta. 
Jag är övertygad om att vi trots rådande omständigheter kan få ett roligt år med många aktiviteter tillsammans.

Lotta Lantz

Jag heter Lotta Lantz och börjar närma mig fina 53 år. Jag är gift med Stefan och har 2 flickor som är vuxna samt 2 barnbarn.

Min första egna hund köpte jag 1998 och det var en blandis border collie/golden, Jessie hette hon och var en underbar familjehund fram till hon fick somna in 12 år gammal. 2007 köpte jag min första flat från Semtegens kennel Zeb hette han och vi tränade och sedan tävlade upp till klass elit i lydnad som det hette på den tiden. Enzo och Bez hette dem nästa flattarna, var mestadels tävlingslydnad med Enzo upp till klass 3 med honom. När jag skaffade Bez kom mitt stora intresse tillbaka för jaktapportering vilket jag verkligen brinner för idag, tycker det är så kul att se hundarna jobba med det dem är skapta för så att säga. Men Bez fick ett kort liv pga sjukdom. Som en skänk från ovan kom Zam strax 17 mån nu in i mitt liv och med honom testar vi allt möjligt, jaktapportering, viltspår och tävlingslydnad och han visar stor potential till att bli riktigt duktig i det. Bara matte håller i så kommer det bli toppen!! Jag ser fram emot detta år i denna styrelse, att vi ska kunna ses och träna och göra det vi tycker är så kul.